Blauw Boven - Profiel Marc Lathouwers - Rosmalen

lathouwers/

captain

Marc Lathouwers-0342_BW_rs
Als verkeersvlieger heb ik altijd interesse gehad in de niet-technische aspecten van ons werk, dat is ook de reden dat ik al vroeg in aanraking ben gekomen met instructie en training.
In de 27 jaar dat ik vlieg geeft ik al meer dan 19 jaar training. Ik begeleid en beoordeel vliegers in de uitvoering van hun werk en geef trainingen aan vliegers, instructeurs, examinatoren en managers. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is dat veel meer niet-technisch dan technisch.

Natuurlijk is het vlieg-technisch goed vliegen essentieel, maar het vormt slechts zo'n 5% van onze totale bijdrage. Het grootste gedeelte van de tijd zijn we bezig met de 'human factors' of 'crew resource management' als 'directeur vliegtuig BV'. Op die gebieden heb ik me gespecialiseerd middels opleidingen en trainingen, zowel intern als extern

In de laatste 14 jaar heb ik een grote diversiteit aan trainingen ontworpen en gegeven als flight crew CRM trainer (Human Factors senior, CRMi). De onderwerpen die daarbij de revue hebben gepasseerd zijn, onder andere: Leadership, followership, stressmanagement, team-dynamics, communication, feedback, threat and error management, safety management, resilience, fatigue risk management, reverse reasoning, risk management en het laatste jaar conflictmanagement.

Ik ben van mening dat verschillende disciplines veel van elkaar kunnen leren. In de luchtvaart staan we altijd open om iets nieuws te leren, belangrijk want de wereld waarin we leven vraagt steeds meer van ons. Meer doen in minder tijd met minder ruimte voor fouten…Het wordt steeds uitdagender.

Met Blauw Boven leveren we training en consultancy op het gebied van Human Factors en CRM. Er is een ruime ervaring met het maken van beleidsplannen, implementatieplannen en het uitvoeren hiervan. We kunnen trainingen aanbieden op veel verschillende manieren; in een trainingssetting, via een digitaal leerplatform maar ook op de werkvloer tijdens reguliere werkzaamheden. Voor zowel de werkgever als een werknemer moet het passend zijn en positief rendement opleveren.
Lathouwers Rosmalen
Ik ga graag met u aan de slag om te kijken hoe wij het beste kunnen bijdragen in uw organisatie.

verder >